9.03.2020r. -13.03.2020r.
Dzień tygodnia | Menu | Alergeny |
Poniedziałek 9.03.2020 | I Śniadanie: Pieczywo pszenno, żytnie, masło, kiełbasa krakowska sucha, sałata. Kakao , herbata. Żurawina suszona II Śniadanie:Sok witaminka. Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki. Ryż z jabłkami. Herbata owocowa. Podwieczorek:: Kanapka z masłem, serkiem topionym i pomidorem. Herbata. Owoc. | 1,7,9,3 |
Wtorek 10.03.2020 | I Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Chałka z masłem. Herbata. II Śniadanie: Owoc. Obiad: Rosół z makaronem. Sznycel drobiowy z ziemniakami. Surówka marchew z chrzanem . Kompot. Podwieczorek:: Placek domowy z jabłkami. (własnej produkcji) Herbata. | 1,7,9,3 |
Środa 11.03.2020 | I Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem. Dodatki według pomysłu dzieci.(sery, kiełbasa wiejska, warzywa). Kawa zbożowa, herbata. II Śniadanie: Batonik smart kakaowy. Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Kotleciki jajeczne,ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Herbata owocowa. Podwieczorek: Kasza manna z musem truskawkowym. | 1,7,9,3 |
Czwartek 12.03.2020 | I Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Chałka z masłem . Herbata. II Śniadanie: Banan. Obiad: Zupa brokułowa z makaronem gwiazdki. Pulpety wieprzowe zapiekane,sos pomidorowy, ziemniaki. Surówka z buraka ćwikłowego. Kompot. Podwieczorek: Wafel domowy (własnej produkcji). Sok jabłkowy. | 1,7,9,3 |
Piątek 13.03.2020 | I Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło, ser biały, szczypiorek. Mleko, herbata. II Śniadanie:Miks owocowy. Obiad: Zupa owocowa z płatkami kukurydzianymi. Filet Miruna z ziemniakami. Surówka marchew, jabłko z ogórkiem. Herbata. Podwieczorek: Bułka kajzerka ,masło, różne warzywa. Herbata | 1,7,9,4,3 |