Jadłospis

                9.03.2020r. -13.03.2020r.

Dzień tygodnia Menu Alergeny
Poniedziałek 9.03.2020 I Śniadanie: Pieczywo pszenno, żytnie, masło, kiełbasa krakowska sucha,  sałata. Kakao , herbata. Żurawina suszona II Śniadanie:Sok witaminka. Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki. Ryż z jabłkami. Herbata owocowa. Podwieczorek:: Kanapka z masłem, serkiem topionym i pomidorem. Herbata. Owoc. 1,7,9,3
Wtorek 10.03.2020 I Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Chałka z masłem. Herbata. II Śniadanie: Owoc. Obiad: Rosół z makaronem. Sznycel drobiowy z ziemniakami. Surówka marchew z chrzanem . Kompot.  Podwieczorek:: Placek domowy z jabłkami. (własnej produkcji) Herbata. 1,7,9,3
Środa 11.03.2020 I Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem. Dodatki według pomysłu dzieci.(sery, kiełbasa wiejska, warzywa).  Kawa zbożowa, herbata. II Śniadanie: Batonik smart kakaowy. Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Kotleciki jajeczne,ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Herbata owocowa. Podwieczorek: Kasza manna z musem truskawkowym. 1,7,9,3
Czwartek 12.03.2020 I Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Chałka z masłem . Herbata. II Śniadanie: Banan. Obiad: Zupa brokułowa z makaronem gwiazdki. Pulpety wieprzowe zapiekane,sos pomidorowy, ziemniaki. Surówka z buraka ćwikłowego. Kompot. Podwieczorek: Wafel domowy (własnej produkcji). Sok jabłkowy. 1,7,9,3
Piątek 13.03.2020 I Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło, ser biały, szczypiorek. Mleko, herbata. II Śniadanie:Miks owocowy. Obiad: Zupa owocowa z płatkami kukurydzianymi. Filet Miruna z ziemniakami. Surówka marchew, jabłko z ogórkiem. Herbata. Podwieczorek: Bułka kajzerka ,masło, różne warzywa. Herbata 1,7,9,4,3